Culinaire Cultuur aan ’t Stuur op 4 september

Op zaterdag 4 september zal (als de corona-maatregelen het toelaten) een volgende editie worden gehouden van Cultuur aan ’t Stuur, de culturele fietstocht die inmiddels voor de derde keer zal worden georganiseerd. Nieuw is dat dit evenement deze keer ook zal worden uitgebreid met een aantal wandelroutes. De deelnemers kunnen daarbij kiezen tussen 5 of 10 kilometer, maar kunnen ook desgewenst nog routes ‘aan elkaar knopen’

Vanuit de dorpen Oldenzijl, Oosternieland, Roodeschool, Oosteinde en Oudeschip kunnen de deelnemers starten met een fietstocht of dus een langere of kortere wandelroute. Onderweg zullen de deelnemers kunnen genieten van allerlei culturele activiteiten, onder meer door Theatergroep Opnieuw uit Uithuizen. 

Trappen, Stappen en Happen

Het thema van Cultuur aan ’t Stuur 2021 is ‘ Trappen, Stappen en Happen’. Dat houdt in dat er onderweg de mogelijkheid bestaat om te genieten van allerlei hapjes en drankjes. Elk van de deelnemende dorpen zal op een eigen manier invulling geven aan dit thema. Zo zal er onder meer een ‘zuivelmarkt’ worden georganiseerd, maar kan er ook worden genoten van Tropische en Aziatische hapjes. Ook ‘gezonde producten’ zullen een plek krijgen op één van de pleisterplaatsen onderweg. Op verschillende plekken zal er ook muziek ten gehore worden gebracht.

Ook zal er aan dit sportieve en culturele evenement weer een leuk puzzel-onderdeel worden gekoppeld. Daarmee kunnen dan door de deelnemers uiteraard weer leuke prijzen worden gewonnen. De deelnamekosten aan de fiets- en wandeltocht bedragen €3,50 per persoon.

In augustus zullen er nadere mededelingen komen over tijden, afstanden, vertrekpunten etc.

Open podium met stands

De organisatie wil op de verschillende start- en stopplekken graag ruimte c.q. een open podium bieden aan mensen die op cultureel gebied (muziek, kunst, dans, etc.) iets willen bijdragen. Ook is het mogelijk zich aan te melden als men een stand wil creëren om dingen die binnen de thema’s van de dag vallen te tonen, promoten of verkopen.

Voor beide zaken kan met zich aanmelden via het mailadres: oosternieland@outlook.com

Praktische info:

Fietsen en wandelen:

PlaatsVertrek- en ‘Happlek’
RoodeschoolLösploats Hooilandseweg
OosternielandSpeeltuin – ON weg 36
OldenzijlIk en Zorg (voormalig Schoolplein)
OosteindeNijkerkje Radsweg 5
OudeschipKwekerij aan de Dijk – Dijkweg 99