Voorzieningen in Oosternieland

Parkeerplaats
Tegenover de kerk is een openbare parkeerplaats met ruimte voor 6 auto’s

Glascontainer
Aan het begin van Oosternieland is een glascontainer geplaatst. Hier wordt door mensen uit de wijde omgeving gebruik van gemaakt.

Openbare verlichting
Op verschillende plaatsen in het dorp staan lantarenpalen.

Dorpshuis
Als enige dorp in de gemeente Eemsmond heeft Oosternieland niet een eigen dorpshuis. Vergaderingen van verenigingen vinden daarom meestal plaats in het dorpshuis van Zijldijk.
Voor activiteiten wordt vaak dankbaar gebruik gemaakt van de kerk of paticuliere accommodaties. De schuur van Tjaard en Trijnie, de tuin van de Woltjers of het terrein van Leo Luten.

Speeltuin
Bewoners van de oosternielandsterweg 36 hebben een stuk van hun tuin afgestaan ten behoeve van de jeugd. De speeltuin is een belangrijke ontmoetingsplaats voor de kinderen, met enkele aantrekkelijke speeltoestellen voor verschillende leeftijdscategorieën.

Brievenbus
Ter hoogte van Oosternielandsterweg 27 staat een brievenbus. De brievenbus wordt geleegd op de aangeven dagen. Deze dagen staan op de brievenbus vermeld.

Kerk
Aan de Oosternielandsterweg nummer 12, staat de Sint-Nicolaaskerk. U leest alles over deze prachtige kerk op deze pagina: Sint-Nicolaaskerk.