Week tegen eenzaamheid

Strijden tegen eenzaamheid doe je niet alleen

Landelijke actie: week van de Eenzaamheid

Maar liefst 1 miljoen Nederlanders voelen zich sterk eenzaam. Dat zijn mensen bij jullie in de buurt, op het werk, maar vooral ook ouderen. Dat moet anders en dat kan anders!

Daarom wordt de Week van de Eenzaamheid georganiseerd van donderdag 27 september t/m zaterdag 6 oktober. En in deze week is het vooral de bedoeling om contact te leggen met elkaar. Want die eerste stap is het moeilijkst, maar ook het belangrijkst.

Lokale initiatieven

Landelijke aandacht voor dit onderwerp is fantastisch, maar de gemeente Eemsmond vind het ook erg belangrijk om lokale ideeën te ondersteunen, faciliteren en te stimuleren.

Willen jullie tijdens de Week van de Eenzaamheid ook activiteiten organiseren om alle bewoners weer bij het dorp te betrekken?Samen met mijn collega’s kan ik jullie hierbij helpen. Hebben jullie ideeën, dan zou ik deze graag willen horen. Ook als jullie nog niet goed weten waar te beginnen, dan hoor ik dit graag. Wellicht dat wij jullie hierbij kunnen helpen. Voel je vooral ook vrij om deze mail door te sturen naar anderen in jullie omgeving die misschien wat zouden willen organiseren.

Voor inspiratie kun je ook kijken op de website:

https://www.samentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid

Ik zie jullie originele, bruisende ideeën graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Mede namens Diana von Hebel, sociaal wijkverpleegkundige,

Kiona Stel

Dorpencoördinator gemeente Eemsmond
Tel.: 06-155 678 11
Maandag t/m vrijdag 08:00 – 14:00 uur