Per fiets of golfkar langs een route vol cultuur.

Oosternieland, Oldenzijl, Oudeschip, Oosteinde en Roodeschool organiseren op zaterdag 7 september voor de tweede keer een culturele fietstocht. Samen met Theatergroep Opnieuw uit Uithuizen organiseren deze 5 dorpen samen onder de noemer ‘Cultuur aan ’t stuur’ een rijwieltocht die alle 5 dorpen aandoet.

Cultuur

Deelnemers aan de fietstocht zullen een tocht van ongeveer 20 à 25  km maken die door de deelnemende dorpen zal voeren. In die dorpen worden diverse culturele activiteiten georganiseerd welke variëren van muziek rondom een kerk, een culinaire Nazomermarkt of kijk op de ontwikkeling van een klein dorp. Theatergroep Opnieuw zal in, maar voornamelijk tussen de dorpen op verschillende locaties allerlei ludieke korte voorstellingen doen en de deelnemers trakteren op verrassende acts.

Golfkarren

Voor deelnemers die, om welke reden dan ook, de route zelf niet per fiets kunnen afleggen is er een viertal golfkarren beschikbaar waarin maximaal 4 personen tegelijk kunnen worden vervoerd zodat ze toch mee kunnen doen aan deze culturele activiteit. Deze zullen 2 x starten vanuit de verschillende dorpen, om 13.00 uur en om 14.30. Voor opgave hiervoor zie hieronder.

Barbecue

Na afloop zal er in Oosternieland een barbecue worden georganiseerd. Hiervoor betaalt men, bij deelname daaraan, 10 euro per persoon. Voor de fietstocht betalen de fietsers € 2,50 pp. Kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee. Om letterlijk vorm te geven aan het thema ‘Cultuur aan ’t stuur’ krijgen de deelnemers een tas mee die men onderweg kan vullen met cultuur en lekkernijen.

Prijsvraag

Ook zullen er tijdens de tocht quizvragen worden gesteld waarmee men leuke ‘ cultuurprijzen’ kan winnen.

Voor opgave voor de barbecue en / of het gebruik maken vallen van een golfkar (geldt alleen voor mensen die niet kunnen / mogen fietsen) zie het formulier hieronder.

 

 

Tijdens de vorige fietstocht moest men letterlijk door de poort van het Hogeland.

Opgeven voor de barbecue of golfkar

[wpforms id=”1157″ title=”false” description=”false”]