Marlene Bakker speelt RAIF live in Oosternieland

Marlene Bakker zal op zondag 10 november een optreden verzorgen in de sfeervolle St. Nicolaaskerk in Oosternieland. Zij zal dan nummers van haar veelgeprezen plaat RAIF live gaan brengen (en wellicht meer) samen met haar vaste muzikanten.

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Deze eigenzinnige zangeres, gezegend met een prachtige stem, heeft met haar debuutalbum RAIF een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene verworven. 

Haar in 2018 verschenen debuutalbum RAIF is inmiddels landelijk veelgeprezen en ontving onder andere een vijfsterren recensie in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Heaven Popmagazine en de MusicMaker zijn ook zeer lovend over RAIF en geven het album vier sterren. “Tot nu toe wat mij betreft het beste album van 2018”, zei Frits Spits op NPO Radio 1 in zijn programma De Taalstaat. 

Ze ontving de streektaalprijs voor haar album RAIF en de Bosklopper Bokaal voor beste Groningstalige single met ‘Waarkhanden’. Dit lied gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengd in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. “Ik vind Westerwolde magisch, er hangt historie in de lucht en ik voel me verbonden met het gebied.”

Het optreden in Oosternieland is op zondagmiddag 10 november om 14.30. De kaarten kosten €10,- per stuk. Het concert wordt georganiseerd door de plaatselijke commissie van de St.Nicolaaskerk te Oosternieland. Het is raadzaam om deze te reserveren. Dat kan door een mail te sturen naar:marlene-oosternieland@outlook.com

Persfoto: deze foto is eventueel ook te halen op www.marlenebakker.nl