Afvalinzameling

Ophaal Oud Papier:

Inzameling in 2018

Datum Dorp Waar
26 januari Zijldijk Fivelweg 65-71
16 maart Zijldijk Fivelweg 65-71
4 mei Zijldijk Fivelweg 65-71
29 juni Zijldijk Fivelweg 65-71
24 augustus Zijldijk Fivelweg 65-71
12 oktober Zijldijk Fivelweg 65-71
7 december Zijldijk Fivelweg 65-71

Glasbak:

Glas kunt u kwijt in de glasbak. Om hiervan goed nieuw glas te kunnen maken is het erg belangrijk dat u het glas op kleur gescheiden in de glasbak gooit.

glasbak

Wat mag wel en wat mag niet in de glasbak?

Glazen verpakkingen mogen tegenwoordig inclusief doppen, deksels en restjes in de glasbak. Vuurvast glas, steen en porselein hoort niet in de glasbak, maar bij het restafval in de grijze container. Spaarlampen en andere energiezuinige lampen horen bij het Klein Chemisch Afval en moet u bij de Milieustraat of de Chemokar aanbieden. Kijk voor meer informatie op www.glasscheiden.nl

U vindt glasbak op de volgende locatie:

Oosternieland Oosternielandsterweg nabij nr 53

Afval

In de afvalwijzer van gemeente Eemsmond staat alle informatie die u nodig heeft m.b.t. het legen van afvalcontainers.

Naar de afvalkalender →

Chemokar

Op de kalender staat ook wanneer de chemokar rijdt. U kunt op die dagen klein chemisch afval afgeven aan de chauffeur. Als u hier gebruik van wilt maken dan moet u zich wel eerst aanmelden. Dit kan tot 10 dagen voordat de chemokar langs komt. Aanmelden kan via 0595-423190 of info@afvalbeheernoordgroningen.nl.

Scheidingswijzer

Naast de afvalkalender kunt u ook een scheidingswijzer als pdf downloaden en afdrukken. Hierop staat beknopte informatie over het gescheiden aanbieden van afval. U vindt deze u op http://www.omrin.nl/bij-mij-thuis/services/scheidingswijzer.